Nieuwsbrief


De slogans uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Melk de witte motor
Joris driepinter
Met melk meer mans
Drinkt per man een driekwart kan

Er is toch een lichte beroering ontstaan naar aanleiding van een lezing op 23 september j.l. in de Doelen. Epidemioloog Walter Willet was daar op uitnodiging van Lof der Geneeskunst van het Erasmus MC. Zijn onderwerp was de zuivelconsumptie.
Het voedingscentrum adviseert de volwassenen 450 tot 650 ml melk te drinken per dag, terwijl uit onderzoek door Wallet Willet een bekende professor aan de Harvard universiteit is gebleken dat meer dan 300 ml melk de gezondheid niet bevordert. Eén glas melk per dag is voldoende voor de hoeveelheid calcium. Meer melkconsumptie zorgt niet voor minder botbreuken.
Bewegen is volgens Walter Willet een veel beter manier om botbreuken te voorkomen, de impact van het eigen lichaamsgewicht tijdens lichamelijke inspanning houdt botten sterk en gezond.
Niet alleen melk is een calciumleverancier, ook groene groenten zoals broccoli, spruitjes, boerenkool, bonen, zeewier, en verder gedroogde vijgen en tofu.

 
Hanny Gerritsen, natuurgeneeskunde, barendrecht, rotterdam, ridderkerk, rijnmond, huidklachten, longklachten, neusklachten, keelklachten, oorklachten.